Plod domišljije ali kanček resnice: pri Volkswagnu razmišljajo o še eni znamki?

Plod domišljije ali kanček resnice: pri Volkswagnu razmišljajo o še eni znamki? (foto: Klaus Zyciora)
Klaus Zyciora

Govorice so se pojavile, ko so prvemu med  enakimi  Volkswagnovega oblikovalskega oddelka na Instagram »ušle« skice terencev in poltovornjakov

Če bi se govorice izkazale za resnične, bi bilo to precejšnje presenečenje. V igri sicer ni povsem novo avtomobilsko ime, ampak modeli Scout, ki so utonili v pozabo v osemdesetih letih. Tako so se imenovala terenska in tovorna vozila, ki so jih razvili in izdelovali pod blagovno znamko International Harvester, ki so veljala za izjemno robustna in dandanes pa so zelo priljubljena pri vse večji navdušencev in poznavalcev.

Tehnična osnova je bila za tiste čase dovolj dobra, da sta jo švicarska proizvajalca karoserij Felber in Monteverdi uporabljala kot za visokocenovna luksuzna terenska vozila. Z velikim modelom Travelall je prišel na ceste predhodnika trenutno priljubljenih prestižnih športnih terencev. Za govorice o vrnitvi znamke pod Volkswagnovo taktirko je zaslužen šef oblikovanja Klaus Zyciora, ki so mu skice »ušle« na njegov Instagram profil.

Skice nakazujejo, da bi znamka Scout lahko resno tekmovala z novim električnim Hummerjem in prihajajočim Mercedes-Benzom EQG, prva predstavitev pa naj bi nato potekala na ameriški strani Atlantika.