Po Golfu R proizvodnjo zapušča še Golf GTI

21. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

V ponudbi medtem vsaj za zdaj še vedno ostaja GTI Performance.

Težav pri uvajanju standardov WLTP pri Volkswagnu očitno še vedno ni konec. Po tem, ko so bili iz proizvodnje zaradi nedoseganja standardov prisiljeni umakniti najbolj športno različico Golfa, Golf R (ki se zdaj že vrača, a z nekoliko zmanjšano motorno močjo), in nato zaradi počasnega procesa testiranja vozil napovedali zaustavljanje proizvodnje v prihodnjih tednih, so bili zdaj primorani zaustaviti proizvodnjo še enega modela, Golfa GTI.

Pri tem je sicer govora zgolj o zaustavitvi običajne izvedbe Golfa GTI. Močnejša z oznako Performance, ki proizvede 242 'konjev' oziroma 178 kilovatov moči, bo medtem še vedno ostala v ponudbi. Tej se bo sicer letos pridružila nova, še nekoliko bolj športno nastrojena izvedba TCR z močjo 286 'konjev' (210 kilovatov), za katero je Volkswagen navdih našel v dirkalnikih prvenstva turnih avtomobilov.

Vrnitve običajne izvedbe GTI-ja medtem ne moremo pričakovati. Volkswagen namreč že v naslednjem letu pripravlja osmo generacijo modela Golf, s tem pa tudi športno različico modela z novim motorjem. Posodobitev obstoječega pogonskega agregata za tako kratko časovno obdobje zato enostavno ne bi bila več smiselna.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"