Po Volkswagnu T-Rocu prihaja še T-Cross

3. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Novi križanec naj bi imel kljub kompaktnim meram (tudi) zaradi prilagodljive notranjosti v kabini veliko prostora.

Avtomobilski navdušenci in mediji si pri ustvarjanju podobe prihajajočih modelov avtomobilov pomagamo z različnimi skicami, narejenimi na podlagi informacij, ki jih podajo proizvajalci sami. Zadnje čase pa pri Volkswagnu skrbijo tudi za ta del, saj nam pred uradno predstavitvijo redno pokažejo skice vozil, ki bodo šele čez kako leto prišli na trg. Zadnji v vrsti Volkswagnovih vozil je T-Cross, popolnoma nov model, s katerim bo Volkswagen še okrepil prisotnost v razredu križancev.

Zgodba T-Crossa se je začela že pred več kot dvema letoma na avtomobilskem salonu v Ženevi, in sicer kot študija majhnega križanca brez strehe in z imenom  T-Cross Breeze. Zdaj pa bo na ceste zapeljala bolj običajna in predvsem bolj uporabna različica s petimi vrati. »I am more than one thing« je geslo prihajajočega novinca, petega križanca v Volkswagnovi floti, s čimer nakazuje, da bo kljub kompaktnim meram – v dolžino bo meril 4.107 milimetrov – in všečni podobi precej bolj uporaben od modela T-Roc.

Mestni križanec, ki pa naj bi se dobro znašel tudi zunaj urbanega okolja, bo opremljen zgolj s pogonom na prednji kolesni par, izdelan pa bo na modularni platformi MQB, ki je osnova večine vozil v Volkswagnovi paleti. Kot eno izmed prednosti pri Volkswagnu navajajo prilagodljivo notranjost, vključno z nastavljivo zadnjo klopjo. Prav po zaslugi prilagodljive platforme Volkswagen napoveduje, da bo avtomobil tudi med najvarnejšimi na trgu, saj naj bi z njo prišli tudi številni asistenčni in varnostni dodatki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja