Policija kupuje nove radarje

19. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Ministrstvo za notranje zadeve je objavilo razpis za nakup 43 merilnikov hitrosti, ki jih bodo namenili enotam po celotni državi.

Kot kaže, bodo slovenski policisti v prihodnjih mesecih še nekoliko bolje opremljeni kot do zdaj. Ministrstvo za notranje zadeve je namreč v teh dneh objavilo javni razpis za nakup večje količine merilnikov hitrosti. Razpis se nanaša na naročilo 40 laserskih radarjev, kakršne policisti uporabljajo za 'ročno' merjenje hitrosti na terenu, in treh tako imenovanih Dopplerjevih radarjev, kakršni so lahko nameščeni v vozilih ali na za to prirejenih stojalih. Zbiranje ponudb bo potekalo do 18. aprila, izbran ponudnik pa bo znan dan pozneje.

Na vprašanje, ali gre za dopolnjevanje obstoječe opreme ali nadomeščanje starih aparatur, so nam v uradnem odgovoru s policije odgovorili, da bodo z novimi radarji postopoma nadomestili starejše merilnike hitrosti po celotni državi, ki bodo nato umaknjeni iz uporabe. Enako nalogo bodo imeli Dopplerjevi radarji, ki jih namerava policija tako kot zdaj nameniti obstoječim policijskim upravam v Ljubljani, Mariboru in Celju, pri čemer pa ne izključujejo možnosti, da bi tovrstne merilnike lahko razporedili tudi po drugih enotah.

Z aktualnim razpisom Slovenska policija nadaljuje postopke posodobitve opreme policistov na terenu. Letos so tako izbrane policijske postaje že dobile nove uniforme (polo majice in vetrovke), poleg tega pa je bilo v zadnjih dveh letih dobavljenih več kot 350 novih vozil, nazadnje oktobra lani, ko je policijski vozni park postal bogatejši za šest vozil tipa Seat Ateca.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"