Policija razkriva: v prekršku več kot 10 odstotkov voznikov tovornih vozil

20. 10. 2022
Deli
Policija razkriva: v prekršku več kot 10 odstotkov voznikov tovornih vozil (foto: Policija)
Policija

V okviru preventivne akcije Truck & Bus so policisti pri nadzoru tovornega in avtobusnega prometa med 10. in 16. oktobrom odkrili 918 kršitev, so zapisali na spletni strani policije. Policisti so nadzor izvajali na avtocestah, hitrih cestah in avtobusnih postajališčih po vsej državi, kjer so skupno obravnavali 7699 voznikov, od tega 5144 tujih.

Policisti so v okviru akcije ustavili in preverili 7047 voznikov tovornih vozil in odkrili 857 prekrškov, najpogosteje neuporabo varnostnega pasu, prekoračitev hitrosti ter neustreznost dokumentov vozila in voznika. V avtobusnem prometu so preverili 652 voznikov, pri katerih so zabeležili 61 prekrškov, med katerimi je prevladovala neuporaba varnostnega pasu.

Med akcijo so policisti nadzorovali tudi spoštovanje predpisov glede dolžine vožnje, obveznih počitkov in odmorov voznikov ter odkrivali manipulacije tahografov, osredotočili pa so se tudi na preverjanje morebitne preobremenjenosti tovornih vozil.

Preberite še: Policista med rutinskim pregledom tovornjaka neprijetno presenečena

Poostren nadzor nad vozniki tovornih vozil in avtobusov je bil usklajen na evropski ravni, saj so nadzori pod okriljem mreže evropskih prometnih policij Roadpol potekali tudi v več drugih evropskih državah.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"