Policisti na cesti ustavili alkoholizirano družino, potem pa se je zgodilo tole

Zoper trojico so uporabili prisilna sredstva, jih obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje.

Policisti na cesti ustavili alkoholizirano družino, potem pa se je zgodilo tole (foto: Regionalna obala) Regionalna obala
3. 10. 2022

Črnomaljski policisti so bili 30. septembra nekaj po 18. uri obveščeni, da naj bi na območju Kota v Semiču voznik osebnega avtomobila zapeljal s ceste in se poškodoval. Na kraju so ugotovili, da je 33-letnik vozil po lokalni cesti. 

Kričanje, žalitve in grožnje ...

Pri vožnji po klancu navzdol je v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal s ceste, kjer je z vozilom obstal. Povzročitelj, ki se je v nesreči lažje poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,10 miligrama alkohola.

33-letni kršitelj, njegova 38-letna partnerka in mladoletni sin so se med policijskim postopkom nedostojno vedli. S kričanjem, žalitvami in grožnjami so ovirali postopek, vsi so kazali očitne znake alkoholiziranosti.

Zoper trojico so uporabili prisilna sredstva, jih obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Okoliščine nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu policisti še preverjajo in bodo zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Kazensko ovadbo bodo podali tudi zaradi kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Zaradi nedostojnega vedenja, napada na policiste in poskusa preprečitve so osumljence v preteklosti že obravnavali.

Fotografije: Regionalna obala, Profimedia 
Članek je bil predhodno objavljen na Metropolitan.si

Preberite še: Ta podjetni Slovenec ima v garaži šopek Cadillacov, pa dva Rolls-Roycea, hitro Hondo NSX in vrsto drugih lepotcev

Priporočamo tudi: 5 norih vozil, ki jih je svoj čas v garaži skrival mehiški kralj mamil - El Chapo