Policisti sosednje države so pripravljeni na lov, očitno imajo enak okus kot slovenski

Hrvaška prometna policija je posodobila vozni park s 35 najsodobnejšimi motocikli BMW, za katere so odšteli dober milijon evrov.

Motorna kolesa so kupili s sredstvi državnega načrta varnosti cestnega prometa in jih razdelili na 19 policijskih uprav, kjer jih bodo uporabljali za delo prometne policije, in Policijski akademiji za usposabljanje policistov.  Najnovejši modeli motornih koles BMW, ki so hrvaške davkoplačevalce stali 1,02 milijona evrov, bodo namenjeni povečanju prometne varnosti na hrvaških cestah. Gre za nadaljevanje prenove voznega parka prometne policije , ki je maja lani dobila 31 sodobnih motornih koles BMW, novembra pa tudi 12 vozil za nadzor prometa.

Ker gre za najnovejše modele motornih koles, so tehnično bolj dodelani in kakovostnejši od tistih, ki so jih policisti uporabljali v preteklih letih, kar potrjuje namero ministrstva za notranje zadeve za povečanje varnosti policistov, in tudi za zmanjšanje stroškov vzdrževanja.

V primerjavi s prejšnjimi modeli imajo bavarski dvokolesni novinci novo konfiguracijo komunikacijskega sistema, tako da je policijski radio brezžično povezan z mikrofonom in zvočnikom v policistovi zaščitni čeladi, s čimer je komunikacijski proces zagotovljen na zelo varen in ergonomičen način.

Motorna kolesa so kupili s postopkom javnega razpisa za nabavo 82 vozil v skupni vrednosti 3,8 milijona evrov. Motorna kolesa veljajo za najboljše sredstvo za delo prometne policije, saj so najbolj mobilno prevozno sredstvo policistov. Nenadomestljiva so v okoliščinah, ki zahtevajo nujnost, predvsem ob prihodu na kraj prometne nesreče ali pri urejanju prometa, pa tudi pri uspešnem lovljenju prometnih kršiteljev, vključno z motoristi.

Preberite še: EU je sporočila odločitev glede izpustov. Kaj nas torej čaka po letu 2035?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja