Pomembna sprememba: Renaultova slovenska podružnica v izraelskih rokah

Pomembna sprememba: Renaultova slovenska podružnica v izraelskih rokah (foto: Renault)
Renault

Skupina Renault je z izraelsko Taavuro sklenila dogovor za prodajo svoje podružnice v Sloveniji, zadolžene za aktivnosti uvoza in distribucije za znamke Renault, Dacia, Nissan in Alpine.

Menjava lastništva Renaultove podružnice v Sloveniji je že nekaj mesecev visela v zraku, zdaj pa je potrjeno, da bo distribucija avtomobilov v Sloveniji in tudi na Hrvaškem potekala pod taktirko skupine Taavura. Prodaja je v skladu z Renaultovim strateškim načrtom Renaulution, ki predvideva prodajo distribucijskih podružnic v večini evropskih držav. 

Pri Renaultu so Taavuro izbrali zaradi njihovega dobrega poznavanja avtomobilske distribucije. Okrepili ga bodo z znanji lokalne ekipe in partnerji  prodajno-servisne mreže, ki je med največjimi na slovenskem trgu. Prodaja vključuje prevzem vseh trenutno zaposlenih za uvoz in distribucijo v podružnici in prevzem vseh aktivnosti prodajno-servisne mreže v Sloveniji.

“Skupina Taavura je ponosna, da je postala del družine Skupine Renault v Evropi. Preko našega partnerstva s Skupino Renault in trgovci v Sloveniji, na Hrvaškem ter distributerji v Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji, Črni gori, Albaniji in na Kosovu bomo na teh trgih osredotočeni na zadovoljstvo kupcev in doseganje prioritet, ki izhajajo iz načrta Renaulution”, je dejal Ken Lalo, glavni izvršni direktor avtomobilske divizije v Skupini Taavura.

Dogovor mora potrditi še Javna agencija Republike Slovenije za varstvo konkurence. Podjetje bo v novi organiziranosti predvidoma pričelo poslovati v začetku letošnjega poletja.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja