Porsche Cross Turismo prihaja čez tri leta

9. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli

Kljub robustnemu videzu se bo avtomobil še najbolje znašel na avtocesti.

Porsche se že dlje časa pripravlja na prihod prvega električnega avtomobila, modela Taycan. Avtomobil, predhodno poznan kot Mission-E, naj bi na ceste zapeljal v letu 2020, z enim polnjenjem pa naj bi omogočal do 500 kilometrov avtonomije. Avtomobil bo del projekta Porschejeve električne prihodnosti, ki ji stuttgartska znamka namenja vse večjo pozornost – pa tudi sredstev.

Za modelom Taycan naj bi Porsche na trg poslal še izpeljanko z višje nasajeno karoserijo in karavanskim zadkom, (za zdaj) poimenovanim Mission-E Cross Turismo. Tega smo si lahko tudi sami v realnosti ogledali na avtomobilskem salonu v Ženevi, kjer je Porsche pripravil njegovo uradno predstavitev.

Čeprav se je zdelo, da je avtomobil relativno blizu serijski proizvodnji, pa bo na njegov prihod treba še nekoliko počakati. Avtomobil naj bi namreč spletne strani Automobile Magazine na trg zapeljal šele čez dobra tri leta, torej proti koncu leta 2021. S takšnimi podatki naj bi namreč razpolagali Porschejevi prodajalci v ZDA. Po prihodu na trg naj bi predstavljal glavnega konkurenta Teslovemu modelu X, saj naj bi imel kljub terensko naravnanemu videzu – vsaj po konceptu sodeč – zelo omejene terenske sposobnosti in naj bi se tako še najbolje znašel na avtocesti.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja