Porsche kmalu z novim (so)lastnikom?

19. 2. 2021 | Jure Šujica
Deli
Porsche kmalu z novim (so)lastnikom? (foto: Porsche)
Porsche

Del svojega deleža naj bi želeli prodati pri Volkswagnu

Povezava Volkswagna in Porscheja je ena izmed najbolj zgodovinsko prepoznanih. Nenazadnje je Ferdinand Porsche poskrbel za obliko čisto prvega Volkswagna, danes poznanega pod vzdevkom 'Hrošč', že kar nekaj (deset) let pa sta obe podjetji med seboj tudi tesno lastniško povezani. Očitno pa se ta povezava kaj kmalu utegne razrahljati, pri čemer naj bi bili za to odgovorni pri podjetju iz Wolfsburga, Volkswagnu.

Po poročanju tiskovne agencije Reuters naj bi pri Volkswagnu, za katerim je – tako kot za bolj ali manj celotno avtomobilsko industrijo – težko leto naj bi namreč razmišljali o prodaji dela lastniškega deleža. Informacijo o tem naj bi pridobili s strani neznanega vira, povezanega z vodstvom podjetja, ki pa poudarja, da pogovori o morebitni prodaji še niso stekli, hkrati pa ni pričakovati, da bi do njih prišlo še v letošnjem letu.

Brez potrditev (zaenkrat)

Razlog za prodajo deleža v Porscheju na bi bila želja Volkswagna po še večjem vlaganju sredstev v razvoj področja e-mobilnosti, po poročanju Manager Magazina pa naj bi razmišljali o prodaji 25-odstotnega deleža, s čimer bi svoj bančni račun obogatili za med 20 in 25 milijardami evrov.

Uradnih informacij o morebitni prodaji deleža Porscheja medtem razumljivo še, ne s strani Volkswagna, kakor tudi ne s strani Porscheja oziroma večjih delničarjev v enem ali druge podjetju, hkrati pa tudi ni prvič, da se v javnosti pojavljajo tovrstne govorice. Ali se bo tokrat resnično kaj zgodilo v tej smeri bo torej potrebno še nekoliko počakati.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja