Porsche Taycan prvič uradno in brez maske

18. 3. 2019 | Jure Šujica
Deli

Poslovili so se globoko v blatnik postavljeni žarometi.

Porsche Taycan je tik pred vrati. Verjetno eden od najpomembnejših avtomobilov znamke v zadnjih desetletjih bo namreč prvi električni avtomobil v več kot 70 letih nemške znamke in hkrati jedro strategije električne prihodnosti. Ta bo za Porsche zelo pomembna, saj naj bi do leta 2025 kar polovica vseh novih vozil znamke Porsche v svojih nedrjih skrivala električne ali elektrificirane pogonske sklope.

Novo športno limuzino Porsche na različnih lokacijah in pod obsežno kamuflažo preizkuša že dlje časa. In ko se je zdelo, da je njegova podoba že jasna, je Porsche danes presenetil z objavo slik vozila, za katero se zdi, da je od prototipov precej bolj drugačen. Bolj konvencionalen sprednji del avtomobila namreč na prvi, pa tudi drugi pogled spominja na model Cayman oziroma Boxster, saj so oblikovalci občutno omilili radikalen videz sprednjih žarometov.

V sodelovanju z Audijem

Novinca bo Porsche sicer uradno in brez kakršnihkoli nalepk ali drugih elementov, ki bi lahko motili pogled na njegovo podobo, predstavil na letošnjem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Tam bo predstavljena limuzinska izvedba vozila, ki bo na ceste zapeljala prihodnje leto, nekoliko pozneje pa bo nato sledil še športni terenec z oznako Cross Turismo. Cena za osnovno izvedbo avtomobila se bo sicer gibala okoli 80.000 evrov.

Čeprav ima Porsche s Taycanom visoke načrte, ga na trgu vsekakor pričakuje kar nekaj konkurence, saj se bo med drugim za kupce boril s Teslovim Modelom S in Audijevim e-tronom GT four door coupejem, ki bo na trg prišel leto dni pozneje. Prav s slednjim si bo sicer Taycan delil kar nekaj sestavnih delov in rešitev.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem