Poslovila se je tudi TA nemška klasika!

10. 1. 2022 | Jure Šujica
Deli

Odslej bo, kot smo že napovedali na voljo le še kot kombi, pomembnejšo vlogo pa bo posledično zavzel Arteon.

Volkswagen Passat velja za enega izmed klasikov, ali bolje rečeno najbolj prepoznavnih avtomobilov segmenta D, tako med limuzinami, kot tudi med kombiji. Javnost je zato pred časom novica o tem, da se poslavlja iz prodaje dodobra razburkala, čeprav se je kasneje izkazalo, da odhaja le limuzinska izvedba, ki naj bi jo nadomestil že uveljavljeni Arteon. Vseeno pa se je zdelo, da bo do menjave minilo vsaj še nekaj časa.

Preberite še: Neuradno: Volkswagen Passat se poslavlja, tu je razlog

Novi Passat naj bi namreč na trg prišel šele leta 2023, medtem pa so se pri Passatu že sedaj odločili zaključiti s proizvodnjo limuzinske izvedbe. Novih primerkov tako ne bo več mogoče naročiti, saj je limuzinski Passat že izginil tudi iz konfiguratorja domačega zastopnika vozil znamke Volkswagen, kjer je tako na voljo le še izvedba Variant.

Naslednik bo, a v nasprotju s pričakovanji

Vseeno pa se Passat še ne poslavlja dokončno. Leta 2023 bo namreč na trg zapeljala povsem nova generacija izvedbe Variant, ki bo temeljila na posodobljeni platformi MQB, s čimer bodo pri Volkswagnu nadaljevali z njegovo podobo tudi v sedmi generaciji, 50. let po prihodu modela, ki je postal eden od temelj Volkswagnove ponudbe na trg.

Čeprav se je govorilo, da bo limuzinsko različico Passata nadomestil z Arteonom, ki sicer na trgu cilja nekoliko višje, pa se to očitno ne bo zgodilo. Limuzinskega Passata bo namreč nadomestil povsem nov model, znan pod imenom Aero B. Gre za povsem nov model avtomobila, ki ga bo poganjala elektrika, oblikovno pa naj bi sledil konceptu ID Space Vision. Na trg naj bi sicer zapeljal sočasno s Passatom, glede na to, da bo na voljo tudi kot kombi, pa se zdi, da bosta s Passatom skupaj na voljo v ponudbi le eno generacijo.

Preberite še: Neuradno: Volkswagen Passat še sedmič dobiva zeleno luč

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"