Novice Promocijsko sporočilo

Postani tudi ti Tim Gajser, Janja Garnbret in Aleksej Jurca

4. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli

Upaj si med Mlade upe! Zavod Zavarovalnice Triglav za družbeno odgovorne aktivnosti Vse bo v redu in Zavarovalnica Triglav že šestič zapored objavljata razpis Mladi upi, namenjen mladim talentom, ki jih odlikujejo odlični rezultati, nadarjenost, zagnanost, vizija in osredotočenost na cilj.

Zavarovalnica Triglav velja za enega izmed slovenskih podjetij, ki veliko časa in sredstev namenjajo mladim predvsem na športnem področju. Morda nekoliko manj znano pa je verjetno tudi to, da s svojo dejavnostjo podpirajo mlade umetnike, znanstvenike in parašportnike. Vse to že zadnjih pet let prav tako počnejo s pomočjo programa Mladi upi!

Omenjen program bodo pri zavarovalnici izvajali tudi letos. Z njim namreč želijo pomagati obetavnim mladim posameznikom, ki se s svojo dejavnostjo še ne ukvarjajo profesionalno, da se bodo lažje spopadli s finančnimi izzivi, s katerimi se srečujejo v svoji karieri. Prav zato nanj vabijo vse mlade športnike, parašportnike in umetnike, stare med 16 in 19 let, ter znanstvenike, stare med 17 ter 20 let, da se prijavijo na omenjeni razpis.

Podpora se obrestuje

Prijave na začetni strani zavoda (www.mladi-upi.si) zbirajo do 18. januarja letos, nato pa bo sedemčlanska strokovna komisija izbrala kandidate, ki se bodo uvrstili v ožji krog izbora. Ti bodo nato svoje zgodbe predstavili na že omenjeni spletni strani, med njimi pa bo nato ista komisija s pomočjo javnosti izbrala kandidate, ki bodo prejeli finančno pomoč.

Da pa gre pri projektu Mladi upi! za še kako dober program, kažejo tudi izkušnje iz preteklosti. Med dosedanjimi prejemniki finančne podpore so namreč tudi športniki Tim Gajser, Štefan Hadalin in Janja Garnbret, mladi umetniki Maja Horvat, Dorotea Senica in Patricija Crnkovič ter mlada znanstvenika Aleksej Jurca in Luka Govedič. Sicer pa so na Zavarovalnici Triglav do zdaj v petih letih med 62 mladih talentov razdelili že kar 261.000 evrov sredstev.