Potrjeno: Nova Škoda vRS bo hibridna, tu pa so prve skice

7. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli

Uradna predstavitev sledi v Ženevi, a so že znani nekateri tehnični podatki.

Škoda je potrebovala le dve generaciji, da se je s športno izvedbo modela vRS zasidrala v srca številnih ljubiteljev športnih, a še vedno družinsko uporabnih limuzin in karavanov. Med pomembnejšimi kupci (vsaj po številu prodanih enot) pri nas je nenazadnje tudi slovenska policija, ki športne Octavie v največji meri uporablja na avtocesti. Pika na i je dizelski agregat pod njenim pokrovom, s čimer si je še nekoliko razširila krog kupcev. A pri Škodi gredo v korak s časom in okoljevarstvenimi zahtevami.

Nova Škoda Octavia vRS bo po bencinski in dizelski izvedbi dobila še priključno-hibridno izvedbo, s čimer bo po njihovem mnenju postala pravi unikat v svojem razredu. Pod motornim pokrovom se bo skrival enak pogonski sklop kot v že znanem Golfu GTE, kar pomeni 1,4-litrski bencinski štirivaljnik v sodelovanju z elektromotorjem in skupno sistemsko močjo 180 kilovatov oziroma 245 'konjev'.

No, Škoda pa ni razkrila le tehničnih podrobnosti nove Octavie vRS, ki bo premierno predstavljena v Ženevi, ampak tudi prve skice v obeh izvedbah, karavanski in limuzinski. Prepoznavni elementi bodo večje in v črno obarvane reže za zajem zraka, petkraka platišča, podobna tistim, ki jih uporabljajo že sedaj, spremenjeni odbijači in manjše, na vrh prtljažnih vrat dodano krilce. Zanimivo bo videti, ali bo Škoda rdečo obrobo spodnjega dela odbijača tako kot na skici tudi v res spremenila v tretjo zavorno luč.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja