Pozor, v predorih med Italijo in Francijo so poletne zapore

Načrtovano vzdrževanje predora Mont Blanc se bliža koncu in bo z nekaj izjemami prekinjeno do konca avgusta. Toda septembra sledi popolno zaprtje za 15 tednov.

Minevajo zadnji dnevi nevšečnosti (vsaj poleti) za tiste, ki morajo potovati skozi predor Mont Blanc. Gradbena sanacijska dela v predoru, ki povezuje Italijo in Francijo, se namreč končujejo. Sledita še dve krajši intervenciji, 27. in 28. junija ter 1. in 2. julija od 23.30 do 6. ure. Preostanek julija in avgusta bo predor Mont Blanc prevozen brez predvidenih prekinitev.

profimedia

Konec poletja pa se obetajo nove nevšečnosti, takrat bo popolna zapora, ki bo trajala več kot 3 mesece, od 2. septembra do 16. decembra. Ko je predor zaprt, morajo potniki uporabiti alternativne poti, skozi predora Frejus ali Gran San Bernard ali po cesti, ki vodi do prelaza Piccolo San Bernardo.

Vendar zaradi načrtovanega vzdrževanja tudi v teh predorih ne bo šlo brez ovir. Da bi povečali varnost v predoru Frejus, je do 29. junija in z izjemo ponedeljka in nedelje predor odprt enosmerno izmenično od 22.30 do 4.30 zjutraj. Tudi na Gran San Bernardu se obetajo nevšečnosti, ki bi se lahko začele od nedelje, 25. avgusta, a v tem trenutku iz družbe, ki upravlja predor, še ni natančnih informacij.

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak