Pred nami najbolj obremenjena vikenda na avtocestah

1. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli
Pred nami najbolj obremenjena vikenda na avtocestah (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Največja obremenitev se iz gorenjske seli na štajersko avtocesto, kjer se odpira novo gradbišče.

Slovenske avtoceste so vse od spomladi, ko je stekla druga faza del rušenja cestninskih postaj znova pod nekoliko večjo obremenitvijo, pričakovano pa se je ta med poletnimi vikendi zaradi povečanega števila tujcev na naših cestah še nekoliko povečala. A po poročanju DARS-a sta pred nami vikenda, ki bosta za naše avtoceste najbolj obremenjujoča v vsej poletni sezoni.

Še posebej obremenjeni naj bi bili sledeča in prihodnja sobota, pri čemer pa na DARS-u opozarjajo, da se bodo s prihodnjim tednom zaradi počitnic v tujini prometni tokovi nekoliko obrnili. Tako naj bi se bila še nekoliko bolj obremenjena štajerska avtocesta, promet pa naj bi se na drugi strani nekoliko sprostil na gorenjski avtocesti. Na udaru naj bi bila sicer tudi vipavska hitra cesta, zastoje pa je pričakovati tudi na vseh mejnih prehodih s Hrvaško ter na Karavankah – čakalne dobe naj bi na njih znašale vsaj pol ure.

Kljub pričakovanemu povečanemu prometu pa bodo v ponedeljek na štajerski avtocesti stekla nova dela. Začelo se bo namreč rušenje čelne cestninske postaje Kompolje med Blagovico in Krtino, zaradi česar bo na tem odseku do 25. oktobra prihajalo do delnih in popolnih zapor, hkrati pa bo med petim in 19. oktobrom potekala rušitev objektov na obeh priključkih Krtina. Dobra novica je medtem ta, da se zaključujejo dela na cestninski postaji Vransko (ki zajemajo tudi velik del obnove cestišča); na tem odseku bo promet normalno stekel 12. oktobra.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja