Video: Kako so zakrili novega Seat Leona

28. 1. 2020 | Jure Šujica
Deli

Namesto klasične črno-bele folije so mu namenili posebno, pisano zaščito.

Danes bo Seat v domači Barceloni razkril novo generacijo svojega najbolj priljubljenega 'nekrižanca', model Leon. Gre za četrto generacijo Seatovega predstavnika v 'Golfovem' C-segmentu. Po bratu iz matične tovarne naj bi sicer povzel tudi nekaj elementov, tehnično pa naj bi se tako kot do sedaj zgledoval po Škodi Octavii. Seat je uradno že razkril zunanjo podobo novinca, a zakrinkano pod prav posebno kamuflažno folijo.

Če smo bili doslej vajeni, da so bili avtomobili v času testiranj bolj ali manj odeti v črno-belo folijo, so se pri Seatu odločili, da Leonu namenijo nekaj drugačnega, nekaj bolj barvitega. Odeli so ga v 20 kvadratnih metrov folije, katere grafika spominja na pisan mozaik, sestavljen iz nešteto lomljenih ploščic. Ideja, ki jo najdemo na številnih španskih hišah in ulicah in s katero so brez dvoma še nekoliko bolj poudarili njegovo poreklo.

Folija ni le atraktivna na pogled, pač pa tudi funkcionalna. In to v več pogledih. Na avtomobil so jo namreč nanesli s pomočjo toplote in pri temperaturi 45 stopinj Celzija. Na ta način so dosegli, da se je popolnoma prilegla vozilu, po zaslugi perforiranih segmentov, kakršnih smo recimo vajeni že z avtobusov Ljubljanskega potniškega prometa, pa so lahko z njo zakrili tudi stekla.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"