(Predpremiera) Citroen obuja model C4, a v povsem novi obliki

16. 6. 2020 | Jure Šujica
Deli

Novinec bo v celoti razkrit ob koncu tega meseca.

Citroenov model C4 je bil v vseh letih od predstavitve izpostavljen različnim vetrovom in silam avtomobilskega trga. V prvi generaciji je prišel na trg kot kombilimuzina in trivratni kupe, nato svojo pot nadaljeval zgolj kot petvratna kombilimuzina, po tem, ko ga je v celoti nadomestil C4 Cactus, pa se je iz ponudbe začel poslavljati tudi ta. In vendar: C4 se vrača.

A nikakor več kot kombilimuzina. Tem so namreč pri Citroenu z izjemo C3 obrnili hrbet in tudi slednji se z nekoliko bolj robustno zunanjo podobo spogleduje s križanci. C4 pa bi na drugi strani povsem lahko zaradi njegove podobe povsem brez težav umestili med kupejevske križance. Mimogrede, oblikovalci so se pri svojem delu izdatno oprli na model GS, daljnega predhodnika C4, ki ravno letos praznuje 50. obletnico predstavitve.

Tančica skrivnosti še vedno precej debela

Da gre C4 v korak s časom dokazuje tudi izbira pogonskih sistemov, ki mu jih bodo pri Citroenu namenili. Avtomobil bo namreč že v osnovi prilagojen za združitev z bodisi, bencinskimi, dizelskimi ali pa tudi izključno električnimi pogonskimi rešitvami (ter imenom ë-4). O podrobnostih zaenkrat sicer še molčijo, pričakovati pa je, da bodo sorodne tistim iz Peugeota 2008, vsaj kar se tiče elektrifikacije.

No, pri Citroenu molčijo tudi o udobju, ki naj bi ga namenili novincu – tega naj bi bilo tradicionalno precej – in pa številnih tehnoloških rešitvah, ki naj bi mu jih namenili. Seznam le-teh naj bi namreč razkrili 30. junija, ko bo novinec naposled deležen celotne predstavitve.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"