Predstavljamo finaliste izbora za Slovenski avto leta 2020 - pridružite se nam v finalu

3. 12. 2019 | Jure Šujica
Deli

Kdo je najboljši, bo znano januarja, ponovno pa se nam boste lahko pri zadnjem izboru pridružili tudi vi, bralci.

Izbira med kandidati za laskavi naziv Slovenski avto leta 2020 se preveša v sklepni del. V začetku oktobra smo tako za vas pripravili glasovnico s skupno 24 novostmi na slovenskem trgu, ki se potegujejo za končno zmago. Celoten seznam vozil je bil (po abecednem vrstnem redu): Audi A1, Audi e-tron quattro, Audi Q3, BMW serija 1, BMW serija 3, BMW X5, Citroen C5 aircross, Jaguar i-pace, Land rover range rover evoque, Lexus UX, Mazda 3, Mazda CX-30, Mercedes-Benz CLA, Mercedes-Benz GLE, Mercedes-Benz razred B, Opel Corsa, Peugeot 508, Porsche 911, Renault Clio, Seat Tarraco, Škoda Kamiq, Škoda Scala, Toyota Corolla, Toyota RAV4 in Volkswagen T-cross. Vsak od kandidatov je sicer moral za uvrstitev na zgornji seznam v tem letu prepričati najmanj 25 kupcev.

Glasovanje za izbiro petih finalistov se je končalo v petek, 29. novembra ob polnoči, danes pa smo dobili tudi uradne rezultate glasovanja, pridobljene na podlagi preštetih glasovnic. V finale se je uvrstila naslednja peterica avtomobilov:

  • Renault Clio (40 točk)
  • Opel Corsa (25 točk)
  • Volkswagen T-Cross (24 točk)
  • Škoda Kamiq (20 točk)
  • Mazda CX-30 (20)

Glede na uvrstitev v širšem izboru smo finalistom podelili tudi točke, ki jih bomo prišteli točkam posameznih medijev. Kot najvišje uvrščeni po številu glasov  bralcev tako Clio v finale roma s popotnico petih točk, sledijo mu Corsa s štirimi, T-Cross s tremi, Kamiq z dvema, najslabšo popotnico pred finalom pa ima Mazda CX-30.

Finalni izbor bo tako kot zadnjih nekaj let potekal v Centru varne vožnje na Vranskem, kjer bomo predstavniki vseh sodelujočih medijev (poleg Avto magazina so tu še Motorevija AMZS, RTV Slovenija (radio Val 202 in TV oddaja Avtomobilnost), Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Siol.net, Komotar Minuta in revija Evo) izbrali zmagovalca.

Enako kot lani smo se zaradi odličnega odziva udeležencev tudi letos odločili, da na sklepni dogodek povabimo tudi vas, bralce, ki se boste lahko zapeljali s finalisti, z nami poklepetali o novostih v svetu avtomobilizma in stvareh, ki vas zanimajo, hkrati pa bomo za vas pripravili tudi nekaj poučnih vsebin. Zato nikar ne odlašajte, ampak se s spodnjim obrazcem prijavite na zanimiv dogodek, ki bo v soboto, 7. decembra 2019.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"