Predstavljamo: Ford Individual

27. 9. 2009 | Dušan Lukič
Deli

Spojlerji, prevelika platišča, avdiosistemi, dražji od samega avtomobila. Včasih so bile želje po individualnosti omejene predvsem na tiste, ki pri tem niso imeli meje. A zadnja leta za individualnost skrbijo tudi same avtomobilske tovarne . .

Skupini znamk, ki svojim strankam ponujajo to možnost, se je pred dvema letoma pridružil tudi Ford, programu pa pravijo Individual.

Sedaj je na voljo pri vseh sedmih modelih, torej Kaju, Fiesti, Focusu, Mondeu, Kugi, S-Maxu in Galaxyju. Prav Focus in Kuga sta bila zadnja, ki sta dobila možnost te izbire, zgodba pa se je začela leta 2007 z S-Maxom. Sledil je Galaxy, potem Mondeo pa Fiesta in Ka.

Seveda imajo posamezni modeli na voljo različne oblikovalske in barvne izvedbe, kljub temu pa lahko celoten Fordov program Individual razdelimo v dve smeri: Luxury (torej udobje) in Lifestyle. Prva ima dva 'programa', Classic in Modern Techno, druga pa Style, Fun, Fashion.

Classic poudarja umirjene, luksuzne elemente: kovinski deli, alkantara, več različnih materialov na sedežih in vratih. Modern Techno poudarja dinamiko in športnost. Kovinski poudarki, aerodinamični kiti za zunanjost, platišča, pa tudi deli opreme za večje udobje, od vrhunskih avdiosistemov do večpredstavnostnih sistemov (tudi za potnike zadaj) . .

Pri programih Style, Fun, Fashion je poudarek predvsem na živih barvah, tako navzven (z vsemi mogočimi črtami in vzorci) kot tudi v notranjosti. Dvo- in večbarvne kombinacije, poudarjeni šivi, barvni vzorci na materialu in podobni oblikovalski prijemi poudarjajo mladostnost in živahnost.

Dušan Lukič, foto: Tovarna

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja