Premiera: Renault Kangoo - Skoraj štirinajst let po zadnji menjavi

Novi potniški Renault Kangoo s prostorskim razkošjem za družinske radosti in poslovne namene

Le nekaj dni za nizkocenovnim Expressom in tovorim Kangoojem so pri Renaultu uradno predstavili še potniško izvedbo velikoprostorca, ki se ponaša s precej bolj elegantno zunanjostjo kot jo je premogel predhodnik. V notranjosti, je obilo prostora za pet potnikov in zadaj velik prtljažni prostor, ki že pri postavljenih petih sedežih sprejme 775 litrov prtljage, oziroma toliko kot zmorejo tudi najbližji tekmeci.

Poleg tega je na voljo še vrsta odlagalnih polic in predalov in seveda je mogoče notranjost tudi prilagajati. Zadnja sedežna klop in sovoznikov sedež dta enostavno zložljiva in s tem nastane ravno dno dolžine 2,70 metra in 3.500 litrov prostora. Že od prejšnje generacije je novinec podedoval nekaj uporabnih rešitev, med njimi tudi vzdolžna strešna nosilca, ki se lahko z nekaj potezami spremenita v prtljažnik.

Motorna izbira je enaka kot pri tovorni izvedbi, torej trije različno zmogljivi 1,5-litrski turbodizli in 1,3-litrski prisilno polnjeni bencinski motor ter kmalu tudi električni pogon. Za varnost in udobje v vožnji lahko skrbi 14 asistenčnih sistemov, med njimi so aktivno zasilno zaviranje, prilagodljivi regulator hitrosti, sistem za ohranjanje voznega pasu, ter aktivno spremljanje vozil v mrtvem kotu.  Tudi potniški Kangoo bo pri nas (žal) naprodaj šele prihodnje leto.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja