Premiera: Tipo dobiva (Pandino) preobrazbo

27. 10. 2020 | Jure Šujica
Deli

Po nedavno predstavljeni terensko naravnani Pandi se sedaj v bolj robustni podobi predstavlja še Fiat Tipo. Novosti tudi za preostali del palete.

Seveda, Fiat Panda je svojo nepričakovano prenovo doživela pred kratkim, a še nekoliko bolj terenski videz je avtomobil, ki je sicer poznan po svojih plezalnih sposobnosti, vendar pa je Fiat tako oblikovano Pando predstavil že pred leti. A glede na to, kako priljubljeni so križanci in ob dejstvu, da njihova modelna paleta trenutno ni ravni med največjimi, je odločitev, da nekoliko bolj terenski videz namenijo Tipu več kot razumljiva.

Zadeve pa so se lotili povsem resno in morda celo nekoliko bolj, kot se tovrstnih predelav loteva konkurenca. Obrobe iz črne plastike so pri takšnih predelavah razumljivo obvezne, pri Tipu pa so šli še korak naprej, saj so videz aluminija namenili ne le zgolj sprednji in zadnji zaščiti podvozja, pač pa tudi zunanjim ogledalom, pragovom, strešnim nosilcem in celo kljukam za odpiranje vrat na karoseriji.

Novincu so tako kot Pandi namenili dodatek Cross v imenu in čeprav ga recimo ne bo mogoče opremiti s štirikolesnim pogonom, pa bo zato opremljen z večjimi platišči in pnevmatikami, hkrati pa bo njegova karoserija kar sedem centimetrov bolj oddaljena od tal kot pri klasični limuzini ali karavanu.

Sicer pa je bila leta 2016 predstavljen model Tipo sedaj deležen opazne oblikovne prenove. Zanimivo pri tem je, da je najbolj opazna sprememba nova maska, ki hkrati prinaša povsem nov, a še vedno retro oblikovan logotip znamke. Srebrno-rdeč logotip je namreč zamenjal siv in precej večji napis Fiat, doslej viden le pri novem Fiatu 500. Novi so sicer tudi odbijači in pa LED žarometi.

V notranjost bo največjo spremembo prinesel sedempalčni LCD zaslon, ki bo nadomestil analogno instrumentno ploščo, novi pa bodo tudi volan, vmesnik klimatske naprave ter zaslon infozabavnega sistema.

Novo na Metroplay: "Ne obstaja tema, o kateri se ne bi smeli šaliti!" - Lado Bizovičar | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem