Novo v Sloveniji: Audi Q8 - Majhni, a pomembni popravki

Na naše tržišče je končno zapeljal tudi prenovljeni Audijev športni terenec Q8, ki je dobil malce sodobnejšo zunanjost in izboljšane tehnološke posladke, med njimi tudi dodatne laserske luči.

Osvežena zunanjost še dodatno poudarja mogočnost najbolj žlahtnega Audijevega športnega terenca, ki je dobro zapisan tudi med slovenskimi kupci. To sovpada tudi z Audijevim lanskim prvim mestom med prestižnimi avtomobilskimi znamkami na slovenskem trgu in rekordnim 3,7-odstotnim tržnim deležem.

Audi SQ8

Audi SQ8

Audi

Sprememebe - so ampak subtilne

Prenova Q8 se je zgodila po petih letih, spremembe pa so predvsem vizualne in dovolj subtilne, da ne bodo užalostile lastnikov prejšnje različice, a hkrati dovolj jasne, da je osvežitev dovolj. Q8 ima preoblikovan sprednji del, na sicer precej robati maski ​​hladilnika so zdaj zaobljeni okrasni element. Zadnji odbijač bolj kot prej poudarja energičnost kupejevsko prirezanega zadka. Pomembna sprememba je pri matričnih LED-žarometih, ki so zdaj opremljeni z laserskimi lučmi za dodatni dolgi snop, medtem ko so digitalne dnevne luči oplemenitene s svetlobnimi grafikami po izbiri.

Audi

V notranjosti še največ novosti pri infozabavnem sistemu

Velikosti koles se začnejo pri 20 palcih, na voljo je nekaj novih oblik za 21- in 22- palčna, zdaj so na voljo celo 23-palčna kolesa. V notranjosti je malo novosti. Armaturna plošča, ki je še vedno na videz  sodobna in funkcionalna, ostaja praktično nespremenjena, medtem ko je bil prenove deležen informacijsko komunikacijski sistem.

audi

Motorji - kmalu še SQ8

Vstopna različica z oznako 45 TDI (ki ni več izpisana na zadku) premore 3,0-litrski turbodizelski šestvaljnik  s 170 kilovati (231 KM), 55 TDI razvije 210 kilovatov (286 KM) in 50 TFSI s 3,0-ltrskim bencinskim šestvaljnikom 250 kilovatov (340 KM). Nekoliko kasneje pride še športno nastrojeni SQ8 z brutalnim 4,0-litrskm osemvaljnim bencinskim strojem, ki iz sebe iztisne 373 kilovatov (507 KM).

audi

Cene se začenjajo pri 84.730 evrih, pri uvozniku Porsche Slovenija pa upajo, da jim bo tovarna letos dobavila vsaj 80 avtomobilov in med njimi bodo morda našli tudi kakšnega sladokusca za SQ8, ki stane 120.050 evrov.

Preberite še: