Prenovljeni Maybach razkrit pred uradno premiero v Ženevi

13. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Največja novost je dvobarvna zunanjost, ki ga bo takoj ločila od standardne različice Mercedes-Benza razreda S.

Maybach se znova oddaljuje od Mercedes-Benza razreda S. Potem ko je nemška trikraka zvezda pred leti ponovno obudila slavno znamko iz prve polovice 20. stoletja in zanjo pripravila več karoserijskih različic, je z drugo serijo nemško podjetje začelo varčevati. Namesto povsem svojega avtomobila je Mercedes pripravil 'le' nekoliko bolj prestižno in 20 centimetrov daljšo različico svojega najdražjega modela, na katero je nato namestil slavni emblem. Kljub nekaterim drugim dodatkom bi laik oba avtomobila na prvi pogled med seboj le stežka ločil.

Letos minevajo tri leta od predstavitve druge generacije Maybacha in spodobi se, da avtomobil dobi nekoliko osvežitve, sploh če upoštevamo, da je bil pred meseci podobnega posega deležen razred S. In te mu bodo še kako dobro dele, saj se bo avtomobil že na prvi pogled močno razlikoval od vozila, na osnovi katerega je bil zasnovan.

Navdih jemlje v lani predstavljenem konceptu Vision 6

Največja novost, ki jo bo Maybach prejel s prenovo, bo sprednja maska, ki bo imela po novem namesto vodoravnih letev navpično postavljene prečke po zgledu konceptnega kabrioleta Vision Mercedes‑Maybach 6, predstavljenega lansko poletje. Druga pomembna novost, ki jo bo avtomobil deležen navzven, je barva karoserije, ki bo lahko v primeru temne osnovne barve lahko dvobarvna. Skupaj bo na voljo devet tovrstnih barvnih kombinacij. Zunanjo podobo bodo dopolnjevali še štirje različni dizajni 20-palčnih platišč, med katerimi izstopa nov komplet s 16 naperami.

Nekaj novosti bo seveda deležna tudi notranjost, ki jo bo po novem mogoče odeti v kombinacijo črnega in armagnac rjavega usnja ali pa črnega in savana bež usnja. Sedeži bodo lahko obrobljeni s šivi v barvi bakra, zlata ali platine. Nove kombinacije usnja se bodo ujemale s še zadnjim novim dodatkom v notranjosti, letvicami v barvah magnolije, ki bodo krasile armaturno ploščo, volan in vratne opaže.

Prenovljena različica Maybacha bo z enako motorizacijo kot do zdaj premiero doživela 6. marca na že omenjenem salonu, prvim kupcem pa bo na voljo že na začetku aprila.

 

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"