Presenetljiv preobrat: po napovedanem odhodu iz Evrope zdaj nov model z znanim imenom

Po skoraj desetih letih se Mitsubishi vrača k  evropskim kupcem z novo generacijo petvratnega Colta

Očitno se tudi v avtomobilski industriji poje kar nekaj zarečenega  kruha in tudi pri japonskem Mitsubishiju se je jim je primerilo, da so morali umakniti očitno preuranjeno napoved o postopnem umiku z evropskega trga. Že ob nedavni predstavitvi prenovljenega Eclipse Crossa so spremenili strategijo in celo napovedali okrepitev prisotnosti na stari celini, zdaj pa s sporočili še, da se jeseni prihodnje leto na evropsko avtomobilsko sceno vrača model z znanim imenom Colt.

Novinec bo imel podobo petvratne kombilimuzine in bo skupaj z modeli Space Star, Eclipse Cross in nedavno najavljenim novim ASX, del Mitsubishijeve evropske družine. Model Colt so prvič predstavili že davnega leta 1962 in s seboj nosi bogato dediščino ter je zagotovo eno najbolj znanih imen Mitsubishija.  

Za zadnjo generacijo Colta, ki so jo na enaki osnovi kot Smart Forfour v navezi z Daimlerjem izdelovali tudi v Evropi, so med leti 2004 in 2014 prepričali nekaj več kot 400.000 kupcev. Novi Colt bo oborožen s celovitim paketom opreme vključujoč najnovejšo tehnologijo in celotno paleto pogonskih sklopov. Izdelovali ga bodo v Renaultovi tovarni Bursa v Turčiji. Tako kot že ASX, bo tudi Colt zasnovan na platformi CMF-B, ki so jo skupaj razvili v zvezi Renault-Nissan-Mitsubishi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol