(Novo v Sloveniji) Preverite, kje lahko od danes naprej v Ljubljani kupite nov avtomobil znamke Tesla

14. 8. 2020 | Jure Šujica
Deli

Ameriško podjetje je z današnjim dnem v prestolnici odprlo nov prodajni salon.

Avtomobilska znamka je v Sloveniji na nek način prisotna že več kot desetletje. Naša država je bila namreč ena izmed prvih na svetu, ki je tedaj na bencinskem servisu na Kozini prejela prve električne polnilnice omenjene znamke. Na drugi strani v zadnjem obdobju na naših cestah lahko opažamo vedno več njihovih vozil s poudarkom na Modelu 3. Povsem razumljiva je zato poteza, da Tesla pri nas odpre tudi svoj lasten prodajni salon.

Z današnjim dnem si je tako v Ljubljani na Leskovškovi 11 moč tudi uradno ogledati nova vozila znamke Tesla, še preden se odločite za nakup. Kupcem bodo tako vsaj zaenkrat na voljo vsi trije najpomembnejši modeli: Model 3 (z začetno ceno 44.970 evrov), Model S (od 83.970) in pa Model X (89.970 evrov), pri čemer je v ceno že vštet davek na dodano vrednost in pa, kot navajajo v izjavi za javnost, stroški dostave, ne pa tudi subvencija Eko sklada za nakup električnega vozila.

Poskrbljeno tudi za servis

Odprtje prodajnega salona pa je le prvi korak znamke, da se na trgu uveljavi med vsemi že znanimi imeni. Do konca letošnjega leta naj bi Tesla namreč na istem naslovu kjer se nahaja tudi prodajni salon odprla še servisno delavnico. Na servisni poseg se bodo kupci lahko prijavili kar preko aplikacije na pametnih mobilnih telefonih.

Vozila znamke Tesla je tako po novem tudi pri nas moč kupiti po običajni poti, seveda pa je tu tudi alternativa-nakup preko spletne strani, ki je domačim kupcem na voljo v slovenskem jeziku. Bo pa na prve primerke vozil vseeno potrebno nekoliko počakati. Kot so nam zaupali v podjetju Tesla so prve dostave vozil predvidene pred koncem letošnjega leta.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol