Previdno na Hrvaškem, oblasti ta vikend odsvetujejo potovanja v nekatere dele obale

Nekateri trajekti in katamarani so že prenehali z vožnjami na izbrane destinacije.

Previdno na Hrvaškem, oblasti ta vikend odsvetujejo potovanja v nekatere dele obale (foto: Profimedia) Profimedia
10. 6. 2022

DHMZ je zaradi izjemno močne burje razglasil rdeči alarm za območje Velebitskega kanala. Najmočnejši sunki vetra bi lahko dosegli 40 do 70 vozlov ali 75 do 130 kilometrov na uro.

"Vreme je zelo nevarno. Zavedajte se nevarnosti, bodite pozorni in spremljajte najnovejša vremenska poročila. Ljudem svetujemo, da se izognejo potovanju in bivanju na ogroženih obalnih območjih," so sporočili iz DHMZ. Dodali so, da najverjetneje ne bodo pluli niti trajekti, ogrožena pa je tudi obalna infrastruktura.

Zaradi slabih vremenskih razmer trenutno ne vozijo trajekti oziroma katamarani na linijah Prizna-Žigljen, Novalja-Rab-Reka in Mali Lošinj-Cres-Reka.

Preberite še: Portorož od danes do nedelje evropska prestolnica najbolj znanih ameriških motociklov

Za območje Kvarnerja so meteorologi razglasili oranžni alarm, območje zahodne Istre ter severne, zahodne in južne Dalmacije pa je obarvano rumeno.

Iz podjetja Hrvatske autoceste so sporočili, da je na nekaterih delih avtocest promet dovoljen samo za osebna vozila. To so avtocesta A1 Zagreb-Split-Ploče med vozliščema Sveti Rok in Maslenica, avtocesta A6 Reka-Zagreb med vozliščema Delnice in Kikovica, deli Jadranske magistrale (DC8) med Karlobagom in Sveto Marijo Magdaleno ter DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.