Pri Lamborghiniju bodo krstili novega superšportnika; tu so zadnje podrobnosti

14. 11. 2022 | Matjaž Gregorič
Deli

Zadnji novembrski dan prihaja neuklonljiv superšportni avtomobil Huracán Sterrato, z desetvaljnikom in štirikolesnim pogonom.

Lamborghini bo kmalu predstavil novi Huracán Sterrato, prvi superšportni avtomobil, zasnovan za največji užitek v vožnji, tudi stran od asfalta na razsutih ali umazanih površinah, ki na novo interpretira koncept dinamične vožnje.

Nove uradne fotografije potrjujejo, da bo vseboval številne oblikovne elemente koncepta iz leta 2019, ki so ga navdihnila terenska vozila, vključno s črnimi podaljški kolesnih obokov, prilagojenimi odbijači in novim pokrovom motorja, ki vključuje majhno odprtino za dovod zraka.

Sterrata bo poganjal enak 5,2-litrski prisilno polnjeni motor V10 kot v vseh Huracánih, čeprav še niso potrdili končnih podatkov o moči in navoru, je zelo verjetno, da bo pogonski stroj razvil 463 kilovatov (630 KM). Moč se bo na vsa štiri kolesa prenašala prek dvosklopčnega menjalnika.

Vgrajen bo tudi standardni sistem za dinamiko vozila, verjetno z novim terenskim načinom, ki bo spreminjal kalibracijo vseh dinamičnih elementov šasije od krmiljenja, vzmetenja in delitve navora.

Novinca bodo uradno razkrili 30. novembra v Mamiju.

 

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol