Pri Volkswagnu potrjujejo: Scout bo samostojna in elektrificirana znamka

Po govoricah in namigih je zdaj tudi uradno potrjena strategija širitve nemškega koncerna na ameriškem  trgu. Prvi prototipi že naslednje leto, serijska proizvodnja leta 2026.

Govorice o tem, da pri razmišljajo o novi znamki  so se pojavile, ko so prvemu med  enakimi v šef Volkswagnovega oblikovalskega oddelka Klaus Zyciora na Instagramu objavil skice terencev in poltovornjakov znamke Scout. Zdaj je iz Wolfsburga prišla še uradna potrditev, da bodo  ustanovili bodo neodvisno podjetje za načrtovanje, inženiring in proizvodnjo pick-upov in robustnih terencev za ameriški trg.

Herbert Diess, izvršni direktor Volkswagna je ob tem dejal: "Elektrifikacija ponuja zgodovinsko priložnost, da zdaj kot skupina vstopimo v zelo privlačen segment pick-upov in robustnih terencev, kar poudarja naše ambicije, da postanemo pomemben igralec v ZDA." Vozila bodo zasnovana, izdelana in izdelana v ZDA za ameriške kupce. V ta namen bo letos v ZDA ustanovljeno ločeno neodvisno podjetje, saj bo skupina Volkswagen v prostor električnih vozil preselila močno ikonično znamko Scout v ZDA. Prvi prototipi naj bi bili predstavljeni prihodnje leto, proizvodnja pa naj bi se začela leta 2026. Elektrificirana znamka Scout bo temeljila na novem konceptu tehnične platforme. izvršni direktor Volkswagen AG: »Po uspešnem Volkswagnovem preobratu v ZDA zdaj izkoriščamo priložnost za nadaljnjo krepitev našega položaja na enem najpomembnejših rastočih trgov za električna vozila. Elektrifikacija ponuja zgodovinsko priložnost za vstop v zelo privlačen segment pick-upov in robustnih terencev, kar poudarja naše ambicije, da postanemo pomemben igralec na ameriškem trgu.” je dodal Herbert Diess.

Skupina Volkswagen tako še naprej sistematično širi svojo prisotnost na enem najpomembnejših svetovnih rastočih trgov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"