Pri znamki MG imajo poleg 100-letnice še en razlog za veselje

Prihaja športni terenec HS v popolnoma novi podobi, z novimi komunikacijskimi sistemi in sodobnimi pogonskimi sklopi.

Nekdanja britanska in zdaj kitajska avtomobilska znamka MG, ki letos praznuje 100 let obstoja, nadaljuje s predstavitvami novih in prenovljenih modelov. Zadnji v nizu novosti je športni terenec HS, ki je doslej tudi na slovenskem trgu privabil več kot 200 kupcev in bo v kratkem zasijal v povsem novi podobi.

MG

Za pogon bodo na voljo različne možnosti, ki bodo temeljile na novi generaciji 1.5-litrskega prisilno polnjenega bencinskega motorja s 125 kilovati (170 KM) ter 275 Nm navora. Serijsko bo opremljen  s 6-stopenjskim ročnim ali 7-stopenjskim dvosklopčnim samodejni menjalnikom.  

V paleti pogonskih sklopov bo tudi  priključni hibrid, ki združuje 1,5-litrski bencinski motor z močjo 105 kilovatov (142 KM) in električni motor z močjo 154 kilovatov. Slednji črpa energijo iz baterije z zmogljivostjo 24,7 kilovatne ure in 67-kilovatnega generatorja, kar avtomobilu omogoča do 100 kilometrov vožnje  v električnem načinu vožnje.

MG

Novi HS ima poleg nove podobe tudi nekoliko večje mere, v primerjavi s predhodnikom je poltretji centimeter daljši (4,64 metra) širši in z daljšo medono razadaljo, kar povečuje prostor za voznika in potnike.  Sprednji del se oblikovno navezuje na pravkar predstavljeni MG3, kar velja zlasti za masko hladilnika ter žaromete in zadnje luči. Povečala se je tudi osnovna prostornina prtljažnika, ki zdaj sprejme 507 litrov  prtljage, oziroma kar 44  litrov več kot je zmogel predhodnik.

MG

Največji napredek v primerjavi z odhajajočim modelom je viden v potniški kabini, kjer izstopata dva 12,3-palčna zaslona visoke ločljivosti. Osrednji zaslon je namenjen informacijsko zabavnemu sistemu z navigacijskimi storitvami v realnem času, vključno z informacijami o vremenu in povezljivostjo s pametnimi telefoni.

Na slovenske ceste bo novi HS zapeljal predvidoma v oktobru, cene pri uvozniku Grand Automotive Adriatic za sedaj še niso razkrili.

Novo na Metroplay: "Ker hočeš ustrezati svojemu klientu, veš, da bo polomija" | Zoran Gabrijan