Prihaja še ena 'sodobna Petka', ki pa jo bo poganjal bencin

12. 7. 2021 | Jure Šujica
Deli
Prihaja še ena 'sodobna Petka', ki pa jo bo poganjal bencin (foto: Profimedia)
Profimedia

Pod klasično zunanjo podobo naj bi se skrival izdatno posodobljen športnik.

Okrog Renault 5 in Renault 5 Turbo se zadnje čase po več desetletjih veliko govori. Jasno, pri Renaultu so napovedali prihod njunih naslednikov, ki pa bosta izključno električno gnani, z izvirnikoma pa ju bosta povezovali le silhueti. Ljubiteljem bencinsko gnanih klasikov to posledično ne pomeni kaj dosti. Bodo pa morda zato toliko bolj navdušeno nad potezo francoskega oblikovalca Alana Derosierja.

33-letni Francoz, ki se je doslej kalil pri znamkah Daihatsu, Cherry in Renault – hkrati pa si je ime ustvaril s sodobno reinkarnacijo Porscheja 908/04 (ki pa obstaja le kot skica) – se je namreč pred kratkim odločil stopiti na samostojno pot. Sprva je nameraval predelovati klasične Porscheje s sodobnim pridihom, ker pa je trg tovrstnih vozil že precej poln, se je odločil, da bo ustvaril svoje videnje Renault 5 Turbo2, a z nekoliko drugačno oznako.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Legende Automobiles (@legendeautomobiles)

Pod imenom Legende Automobiles bo tako nastal Turbo3, sodeč po zaenkrat edini objavljeni fotografiji, ki prikazuje le silhueto legendarnega športnika, pa bo oblika kot se zaenkrat zdi, ostala bolj ali manj nespremenjena in bo vključevala tudi prepoznavno zadnje krilce. Nove bodo medtem zadnje luči, pričakovati pa je tudi obsežen prirastek motorne moči. Originalen motor sicer ponuja 160 'konjev' ali 117 kilovatov moči pri masi 970 kilogramov, kaj vse bo prinesla predelana izvedba pa naj bi bilo jasno že zelo kmalu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja