Priljubljena avtomobilska oddaja se vrača na MTV - a v nekoliko drugačni podobi

2. 8. 2022 | Jure Šujica
Deli

Tokrat bo oddaja nastajala v sodelovanju s spletnim gigantom eBay.

Prva leta tega tisočletja so na avtomobilskem prizorišču zaznamovala divje predelave vozil, ki so zajemale kričeče barve, velike odbijače in krilca iz poliestra, velika, 20- in več- palčna platišča. Vpadljiva podoba se je nato nadaljevala tudi v kabini, kjer so prevladovale žive barve, kopica LCD zaslonov in pa materiali kot so krokodilje usnje, pliš, krzno in podobno. Govora je seveda o najbolj bizarnih predelavah, ki jih je pogosto navdihovala priljubljena televizijska oddaja Pimp My Ride televizijske postaje MTV.

Preberite še: Poslavlja se še ena avtomobilska legenda. Kaj pa bo s podjetjem?

Omenjena oddaja pa se sedaj po nekajletnem premoru vrača na male ekrane. Za to bodo poskrbeli na MTV-ju, pri projektu pa bo sodeloval tudi eBay. Ob tem bo šlo za oddajo, ki bo nastajala v Veliki Britaniji, kjer eBay z enim prodanim avtomobilskim delom vsako sekundo in skupno kar 40.000 prodajalci, servisi in drugimi povezanimi dejavnostmi velja za največjo spletno platformo za prodajo nadomestnih avtomobilskih delov.

Snemanje novih delov oddaje bo potekalo v delavnici podjetja Wrench Studios, prvi obraz oddaje pa bo tokrat ženska, britanska raperka, Lady Leshurr. Ob tem sta že znana dva izmed prvih šestih avtomobilov, ki bodo deležni predelav. Gre za Volkswagen 'Hrošča' iz leta 1996 in pa Mitsubishi 3000 GT (oziroma GTO), letnik 1992. Avtomobili bodo deležni klasične predelave ali pa ekstremnih predelav, po kateri je oddaja postala znana.

Vse več domačih predelovalcev

Pri eBayju ob tem poudarjajo, da želijo z novo sezono oddaje v veliki meri nagovarjati tiste posameznike, ki se odločijo za samostojne predelave svojih vodil. Če se je tako še leta 2015 za samostojno vgradnjo kupljenih komponent odločilo 52 odstotkov posameznikov, ki so avtomobilske dele kupovali na eBay-ju, pa je ta delež leta 2022 narasel že na 69 odstotkov.

Sicer pa je neizpodbitno dejstvo, da pri eBay-ju in MTV-ju z oddajo ciljajo na posameznike, ki so kot najstniki spremljali omenjeno oddajo, sedaj pa imajo tudi sami sredstva za tovrstne predelave. Med takšnimi je nenazadnje tudi eden izmed dveh bratov Iqbal, lastnikov omenjene avtomobilske delavnice, kjer bodo skrbeli za predelave.

„Odraščali smo ob gledanju oddaje Pimp my Ride. Domače predelave naših avtomobilov na dvorišču pred hišo je bilo tisto, kar nas je poneslo v svet predelav. Vse več ljudi se odloča za samostojne predelave avtomobilov in tako oni, kot tudi mi, vsi iščemo komponente na eBay-ju, zato je bilo za nas povsem naravno, da smo postali del serije. 15 let mineva, odkar je bila nazadnje predvajana na televiziji in poskrbeli bomo, da bo dosegla pričakovanja,“ je pojasnil Hamid Iqbal, generalni direktor delavnice.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja