Priljubljeni dostavnik se je »preselil« nazaj k okroglinam in videti je prav prisrčno

Italijansko podjetje Caselani je združilo moči s Citroënovo oblikovalsko ekipo in spremenilo dostavnega Berlinga v retro vozilo iz časov legendarnega 2CV.

Italijani so očitno pravi mojstri za metamorfozo sodobnih vozil v na videz prave starodobnike. Po tem, ko so se pri podjetju Caselani leta 2017 najprej poigrali s Citroënovim Jumperjem in tri leta kasneje še z Jumpijem in Spacetourerjem, so se zdaj lotili še najmanjšega dostavnika Berlinga.

Preoblikovani Citroën Berlingo ima številne sestavne dele zunanjosti, ki so poklon legendarnemu modelu 2CV Fourgonnette iz leta 1951. V kompletu za karoserijo v starinskem slogu so zaobljena sprednja stranica z razširjeno masko, veliki okrogli žarometi ter valovite plošče na straneh, zadku in strešnem delu.

Podjetje Caselani je predelavo zaupalo oblikovalcu Davidu Obendorferju, ki je poskrbel tudi za retro preobrazbo obeh večjih Citroënovih dostavnikov. Obendorfer je dejal, da je bil to vznemirljiv izziv, saj je imelo  prvotno vozilo popolnoma drugačna razmerja z zelo kratkim sprednjim previsom, dolgim pokrovom motorja in ločenim prtljažnim prostorom, ki se je zelo razlikoval od Berlingovega.

Berlingo v retro slogu bo naprodaj v začetku prihodnjega leta, najprej v tovorni, nato tudi v potniški izvedbi in verjetno z vsemi motorji, tudi z električnim.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja