Prometno varnostni vestnik s sedmimi križi

Članska revija Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije je najstarejše stanovsko glasilo.

Po lanski častitljivi 100-letnici obstoja Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije letos okroglo 70. obletnico praznuje člansko glasilo Prometno varnostni vestnik. Prva številka je izšla januarja 1953, namesto pred tem ukinjene mesečne strokovne revije Avtotransport, ki so jo izdajale Uprava za promet Ljudske republike Slovenije, Združenje šoferjev in avtomehanikov in Republiški odbor sindikatov delavcev in nameščencev rečnega, zračnega in cestnega prometa, in je prenehala izhajati zaradi pomanjkanja sredstev. Takratni Prometni vestnik, ki ga je izdajalo Združenje šoferjev in avtomehanikov Slovenije in je obravnaval vprašanja javnega prometa, se je prav tako prebijal skozi različna krizna obdobja, a je obstal do danes, ko izhaja pod imenom Prometno varnostni vestnik in je še vedno pomembna vez med organizacijo in njenimi člani. 

Kljub večkratnim pobudam, da bi prešli na spletno izdajo, se je zaradi strukture članstva obdržal v revijalni obliki in osemkrat letno prinaša aktualne informacije s področja prometne varnosti in delovanja posameznih združenj. Izhaja skupaj z revijo Tranzit.

Kot sodobna oblika predstavitve dejavnosti Zveze združenj šoferjev in avtomehanikov Slovenije je bil vzpostavljen spletni portal Prometno varnostni vestnik (www.prometni-vestnik.si), ki je samostojen spletni medij s področja cestnih motornih vozil, prometne varnosti, mehanike in tehnologije ter dogodkov v povezavi z delovanjem zveze.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol