Prvi avtomobil znamke Cupra bo Ibiza

21. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli
Prvi avtomobil znamke Cupra bo Ibiza (foto: Cupra)
Cupra

Ugiba se, da bi avtomobil lahko poganjal enak dvolitrski motor, kot ga najdemo v zadnji generaciji Pola.

Najnovejša španska avtomobilska znamka Cupra, ki je še do nedavnega delovala kot oddelek za izdelavo športnih različic vozil proizvajalca Seat, naj bi jutri na posebni prireditvi predstavila svoj prvi avtomobil. Kateri naj bi to bil, znamka ni želela razkriti, ostalo naj bi namreč presenečenje, ki bo izbranim povabljencem razkrito šele na uradni predstavitvi 22. februarja.

A Cupri skrivanje novosti, kot kaže, ne gre najbolje od rok. Na družabnih omrežjih so se namreč že pojavile slike prihajajočega prvega modela nove znamke. Kot kaže, bo poleg napovedane Atece, ki bo svoj debi doživela v Ženevi, prvi model z novo značko na nosu Ibiza.

Novinka naj bi se po fotografijah sodeč od serijske različice razlikovala po spremenjenih odbijačih in maski, na kateri je pred kratkim predstavljen logotip. Iz boka bo avtomobil najbolj prepoznaven po večjih platiščih, na strehi vozila pa se bo bohotil spojler iz ogljikovih vlaken. Tehnične podrobnosti o avtomobilu za zdaj ostajajo še neznane, pričakovati pa je, da se bo pod pokrovom skrival dvolitrski motor s 197 'konji', kakršnega smo že preizkusili v zadnji generaciji Volkswagnovega Pola GTI.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel