Prvi električni Seat prihaja leta 2020

8. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Po predstavitvi električnega Leona naj bi Seat vsakih šest mesecev predstavil nov električni avtomobil.

Volkswagen je že pred časom napovedal obsežno ofenzivo električnih avtomobilov, tako 'lastne' kot tudi vseh preostalih znamk, ki spadajo pod okrilje nemškega koncerna. Skupaj naj bi do leta 2030 na ceste zapeljalo 300 novih električnih modelov vozil. V ta namen je znotraj znamke Volkswagen predstavil novo družino vozil z imenom I.D., ki že zdaj šteje pet prototipnih vozil – eden izmed njih bo nastopil že na letošnji dirki na goro Pikes Peak. Prvi primerki bodo na ceste predvidoma zapeljali v letu 2020.

Istega leta kot prvi Volkswagen pa naj bi svoj prvi električni avtomobil predstavil še omenjeni koncernski partner, španska znamka Seat. Ta bo svoj prvi električni avtomobil zasnovala na prihodnji, četrti generaciji modela Leon. Ta bo, opremljen s tradicionalnim motorjem z notranjim zgorevanjem, na ceste zapeljal še leto dni prej, torej leta 2019.

Očitno pa je, da Seat pri vstopu v svetu električnih avtomobilov ne želi uporabljati nobenih bližnjic. Avtomobil bo tako opremljen z dovolj zmogljivim pogonskim sklopom, da bo omogočal do 500 kilometrov avtonomije z enim polnjenjem. Hkrati z njim naj bi Seat predstavil še hibridno različico Leona, ki bo po informacijah spletne strani Insideev omogočal do 50 kilometrov avtonomije z enim polnjenjem. Po njuni predstavitvi naj bi Seat nato vsakih šest mesecev predstavil nov električni oziroma hibridni avtomobil.

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"