Premierno: nakup Porscheja tudi preko spleta

24. 12. 2020 | Matjaž Korošak
Deli

Znamka Porsche je ena prvih pri nas, pa tudi v regiji, kjer so uspeli vzpostaviti spletno prodajo, saj lahko zdaj kupec opravi na daljavo skoraj cel postopek nakupa - ostane le še fizični podpis pogodbe

Selitev prodaje vozil na splet bo očitno nasladnji veliki korak v postopku digitalizacije storitev. Ostaja še nekaj praktičnih ovir, toda veliko večino dela je moč pri določenih znamkah že opraviti iz domačega naslonjača v dnevni sobi.

Pri Porsche Inter Avtu, ki je zastopnik znamke Porsche v Sloveniji, so že uspeli vzpostaviti lastni prodajni kanal preko spleta za takoj razpoložljiva nova in rabljena vozila. Prek platforme Porsche Online Shop lahko tako potencialni kupci zdaj med takoj dobavljivimi vozili pri Porsche Centru Ljubljana izberejo svoj najljubši model. Platforma omogoča kupcu, da glavne korake nakupnega procesa opravi prek spleta, le preverjanje pristnosti kupca in sklenitev pogodbe bo (na začetku) še treba opraviti v Porsche Centru.

Kupci lahko do prodajne palete dostopajo prek Porsche Online Shopa, kjer imajo možnost rezervacije želenega vozila. Če želijo opraviti nakup staro za novo, lahko osnovne informacije za to vnesejo prek spleta. Hkrati imajo tudi možnost sklenitve zavarovanja Porsche Approved za rabljena vozila.

Od decembra lahko kupci ne le iščejo želeno vozilo, pač pa ga lahko prek Porsche Online Shopa v Sloveniji tudi rezervirajo. Ta nova funkcija kupcem omogoča spletni nakup vozila, ki je na zalogi in se zaključi z zavezujočim naročilom. V kratekm pa načrtujejo še možnost sklenitve lizinške pogodbe preko spleta.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja