PSA se po Oplu (neuradno) ozira še za Jaguarjem in Land Roverjem

10. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Indijski lastnik Tata govorice zanika, PSA na drugi strani zadeve ne komentira, a na splošno pušča odprte možnosti.

Pri francoskem koncernu PSA, katerega vodja je Peugeot, se zadnje čase bržkone cedita med in mleko. Peugeot namreč vse od predstavitve zadnje generacije modela 3008 na trgu žanje uspehe in kuje dobiček. Ne nazadnje je znamka pred slabima dvema letoma celo kupila nemški Opel (ki od takrat tudi beleži pozitivne rezultate), zdaj pa imajo na obzorju nov velik nakup. Obeta se namreč, da bo francoski velikan kupil britansko navezo Jaguar-Land Rover.

Po poročanju tiskovne agencije Reuters naj bi tako že stekli pogovori z lastnikom obeh znamk, indijskim podjetjem Tata. Pogovori o morebitnem prevzemu naj bi bili pravzaprav po neuradnih informacijah že precej daleč, a nobena izmed vpletenih strani namigovanj ni želela komentirati. Pred kratkim so Francozi tako celo namignili, da naj tovrstnih investicij v bližnji prihodnosti ne bi izvajali, saj želijo poplačati dolgove, nastale z odkupom Opla. Indijci na drugi strani zavračajo kakršnekoli komentarje, hkrati pa dodajajo, da govorice niso resnične.

Kljub temu pa vse skupaj le ni tako nemogoče. Alain Le Gouguec, predstavnik PSA za stike z javnostmi, je tako že dejal, da so vedno odprti za kakršnokoli povezovanje in sodelovanje, če bi to lahko koristilo koncernu. Jaguar-Land Rover na drugi strani kljub relativnemu uspehu električnega I-Pacea tone vse globlje v rdeče številke, in če se ta trend ne bo obrnil, je prav mogoče pričakovati, da bo na koncu vseeno prišlo do prodaje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja