To so nove lokacije, kjer boste v prestolnici lahko krepko "plačali" ...

3. 9. 2024 | metropolitan.si
Deli
To so nove lokacije, kjer boste v prestolnici lahko krepko "plačali" ... (foto: Žiga Živulovič jr./Bobo)
Žiga Živulovič jr./Bobo

Meritve naj bi začeli izvajati v času evropskega tedna mobilnosti.

Ljubljana bo dobila štiri nove radarje za nadzor hitrosti na cestah, meritve pa naj bi začeli izvajati v času evropskega tedna mobilnosti, to je med 16. in 22. septembrom, poroča N1.

Preberite še:

Samodejne merilne naprave oziroma radarji bodo stacionirani na štirih lokacijah: na Ulici bratov Babnik, Radetzkega ulici, Tovarniški ulici in Dunajski cesti.

Vodja oddelka za redarstvo na Mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana Bojan Petek je pojasnil, da bodo meritve na omenjenih lokacijah začeli postopoma, predvidoma pa v času evropskega tedna mobilnosti, dejal pa je še, da bodo začeli delovati tudi nekateri že obstoječi radarji: na Cesti v Mestni log, Aljaževi ulici, Tržaški cesti, Dunajski cesti, Samovi ulici in Roški cesti.

Mestna občina sledi viziji NIČ

Že lansko leto v enakem obdobju so na ljubljanski občini postavili pet novih radarjev, s tem pa sledijo Viziji NIČ, ki jo je ljubljanski župan Zoran Janković kot prvi slovenski župan podpisal leta 2017. To pomeni, da si na ljubljanskih cestah želijo nič mrtvih in hudo poškodovanih. "Gre za našo zavestno izbiro medsebojnega spoštovanja, kreiranja vrednot posameznika in družbe," so takrat povedali.

Bo Volkswagen res naredil nekaj, česar ni še nikoli v svoji zgodovini?

Novo na Metroplay: "Praktično vse plačujem s telefonom ali uro!" | Aleš Petejan, Mastercard Slovenija