Range Roverji in Land Roverji postajajo zeleni

26. 8. 2020 | Jure Šujica
Deli

Kopico novih hibridov so pri Land Roverju namenili svojima modeloma Evoque in Discovery Sport

Hibridizaciji in pa skrbi za okolje se dandanes ne more izogniti nobena avtomobilska znamka, niti naveza Jaguar-Land Rover. In medtem ko so Britanci na eni strani končno rešili vprašanje proizvodnje osemvaljnih motorjev, za katero je skrbel Ford v zapirajoči tovarni s selitvijo celotne proizvodnje v Wolverhampton, so na drugi strani že predstavili nove rešitve na področju elektrificiranih pogonskih sklopov – pa tudi bencinskih in dizelskih motorjev.

Po tem, ko je Range Rover z elektrifikacijo svojih modelov pričel pri največjem modelu Vouge, je slednji sedaj dobil še družbo najmanjšega Evoquea: najprej v podobi priključnega hibrida z oznako P300 ter treh blagih bencinskih hibridov, sedaj pa še z možnostjo izbire dveh blagih dizelskih hibridov, ki bosta proizvedla 165 oziroma 200 'konjev' (122 in 147 kilovatov) moči, hkrati pa bosta prinesla tudi nekaj več prestiža.

Po zgledu večjih bratov so namreč pri Range Roverju Evoqeu namenili paket opreme Autobiography. V sklopu tega so mu namenili povsem nov infozabavni sistem. Ta bo sicer na voljo z vsemi paketi opreme, njegovi prednosti sta dve SIM kartici in pa takojšnja pripravljenost v trenutku, ko voznik zažene avtomobil, hkrati pa bo samodejno skrbel za posodobitve. Za dobro počutje v kabini bo medtem skrbel še nov kabinski filter, ki pa bo deloval le v povezavi s sistemom za ionizacijo zraka ter bo sposoben zadržati delce PM 2,5.

Podobnega tretmaja kot Evoque pa bo je bil deležen tudi Discovery Sport. Najmanjši v ponudbi Land Roverjev je namreč prejel enaka blagohibridna dizla, kot prestižnejši brat, poleg tega pa so mu pri Land Roverju namenili še nov bencinski motor in sicer izvedbo z 290 'konji' (214 kilovati) moči, ki bo rezervirana za izvedbo Black.

Tako kot Evoque pa je Discovery Sport prejel še infozabavni sistem Pivi z možnostjo uporabe storitve Spotify, ojačanja signala mobilnega telefona in pa sistema za čiščenje zraka z novim kabinskim filtrom za zadrževanje delcev velikosti PM 2,5.