Razbil lastnega Forda GT, ker ni znal uporabljati ročnega menjalnika. A to je le ena od bizarnosti

5. 5. 2022 | Jure Šujica
Deli
Razbil lastnega Forda GT, ker ni znal uporabljati ročnega menjalnika. A to je le ena od bizarnosti (foto: Ford)
Ford

Po vrhu vsega je šlo za izredno redek primerek iz serije Heritage v prepoznavnih barvah naftne družbe Gulf.

Ko se odločamo za nakup novega avtomobila se običajno pozanimamo, kakšen avtomobil bomo vzeli in se vsaj približno pozanimamo o njegovih tehničnih lastnostih, kot so vrsta motorja, menjalnika in podobno. Tega pa očitno ni storil neki bogati prebivalec Floride, ko se je odločal za nakup vse bolj cenjenega Forda GT prve generacije, s katerim se je Ford poklonil dirkalniku iz 60. let. Ali to, ali pa je zgolj precenil svoje sposobnosti uporabe ročnega menjalnika.

Pred dnevi se je namreč v mestu Boca Raton v južnem delu okrožja Palm Beach zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik 50-letni voznik Forda GT z avtomobilom zapeljal v drevo, le nekaj metrov stran od svoje hiše. Pri tem je dodobra razbil omenjen avtomobil, razlog za to pa naj bi bila izguba nadzora nad avtomobilom pri prestavljanju navzdol. Kar je pri tem najbolj bizarno je dejstvo, da naj bi voznik policiji priznal, da ni vešč uporabe ročnega menjalnika. Od tu pa so šle stvari zanj le še navzdol.

Brez vozniške, zavarovanja in registracije

Voznik je namreč avtomobil kupil le nekaj dni pred tem, v tem času pa ga ni uspel ne registrirati, ne zavarovati, kar pomeni da bodo visoki stroški popravila najverjetneje pristali na njegovih plečih. Po vrhu vsega bo deležen tudi kazni zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja, ki mu ga je policija odvzela že pred tem incidentom. Ob tem se seveda pojavi vprašanje, zakaj je pravzaprav klical policijo.

Kar pa se tiče avtomobila, ki je sodeč po fotografijah utrpel obsežne poškodbe sprednjega dela: gre za enega izmed 4.038 Fordovov GT, izdelanih med letoma 2005 in 2006 ter enega izmed le 346 primerkov iz posebne serije Heritage. Ko je bil avtomobil nov, je bilo zanj potrebno odšteti okrog 150.000 dolarjev, od tedaj pa so cene poletele v nebo. Nesrečni voznik naj bi tako za svojega odštel kar 704.000 dolarjev ali dobrih 664.000 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja