"Ena sekunda je dovolj ..." Pri Volkswagnu so zelo samozavestni

"Ena sekunda je dovolj ..." Pri Volkswagnu so zelo samozavestni (foto: VW)
VW

Volkswagen Gospodarska vozila razkriva prve oblikovne podrobnosti nove generacije Transporterja.

»Ena sekunda je dovolj, da takoj prepoznamo Transporterja, ki je bil preoblikovan od prvega do zadnjega milimetra – kot naslednika T6.1 in kot člana družine Bulli,« pravi Albert Kirzinger, glavni oblikovalec znamke Volkswagen Gospodarska vozila.

Predprodaja novega Transporterja, ki je nastajal v strateškem partnerstvu s Fordom in je interpretacija njihovega Transita Customa, se je v Evropi že začela, uvajanje na trg pa je predvideno v prvem četrtletju leta 2025.

Volkswagen

Kirzinger dodaja, da bi morali v podobi novega Transporterja videti značilnosti njegovih predhodnikov, zlasti T5 in T6.1, hkrati pa zasnova sprednjega dela takoj pove, da je član družine Bulli in dopolnjuje podobo Multivana in ID. Buzza.

»Detajli sedme generacije Bullija povzemajo značilne oblikovne poteze njegovih šestih predhodnikov in jim dajejo novo interpretacijo. Vsak novi Volkswagen Transporter je vedno predstavljal nov vizualni začetek, stilski most med dolgo zgodovino, sedanjostjo in prihodnostjo. Prav zato je to najuspešnejša serija dostavnikov v svojem razredu na svetu,« je še prepričan glavni oblikovalec.

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu