Red Bull in Mini na Dakar 2019 s trojico legendarnih dirkačev

3. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Ekipo bodo sestavljali Cyril Despres, Stephane Peterhansel in Carlos Sainz, prvi izziv pa dva od omenjenih čaka že jutri.

Le malo je imen v svetu relija, še posebno pa v svetu vztrajnostnih relijev oziroma relija Dakar, ki so v zgodovini pustila tak vtis kot naslednja trojica: Carlos Sainz, Stephane Peterhansel in Cyril Despres. Od leta 1991 so namreč omenjeni dirkači na reliju Dakar (Pariz-Dakar in tudi Granada-Dakar) v razredu motociklistov ter avtomobilistov zmagali kar 20-krat. Zdaj pa je padla odločitev, da združijo moči.

Sainz, Peterhansel in Despres bodo namreč na bližajočem se reliju Dakar, ki bo leta 2019 potekal v Peruju, nastopili v enakih barvah moštva X-raid MINI JCW Team, katerih avtomobili so znani po logotipu proizvajalca energijskih pijač Red Bull. Da pa bi bili na preizkušnjo sami, pa tudi avtomobili, kar najbolje pripravljeni, bo del ekipe s Sainzom in Desprejem na čelu nastopil na šestdnevnem reliju po Maroku, ki se začenja že jutri.

»Nova ekipa, nov avtomobil in s tem nov izziv. Optimističen sem in menim, da bomo ta izziv lahko premagali. Nanj smo dobro pripravljeni, ob tem pa naj dodam, da ljubim tovrstne izzive, rad pomagam pri razvoju in iskanju vsega potenciala novega avtomobila, to je vedno zanimivo. Z novim MINI John Cooper Works Buggyjem sem zadovoljen, še vedno pa imamo čas za nadaljnji razvoj,« je dejal Sainz, aktualni zmagovalec relija Dakar, ki pa je svojo prvo zmago dosegel že leta 2010.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja