Renault Megane vendarle še ostaja na trgu ... do kdaj?

Do ukinjanja prihaja le na izbranih trgih, ne pa tudi v Sloveniji.

Renault Megane vendarle še ostaja na trgu ... do kdaj? (foto: Renault) Renault
20. 7. 2022

Včeraj so na dan prišle informacije o tem, da naj bi se po 27 letih naposled s trga poslovil Renault Megane. Priljubljen model, ki je nekaj časa veljal za steber ponudbe francoske znamke v zadnjih letih ne dosega več rezultatov, kakršne je dosegal, poleg tega pa je bila aktualna generacija predstavljena že leta 2015 (na trg je zapeljala leto dni kasneje), kar pomeni, da se počasi približuje koncu svoje življenjske dobe.

In čeprav je v Sloveniji sedaj že na voljo električni Megane e-tech, pa običajni Megane (četrte generacije) vseeno še vedno ostaja v ponudbi domačega zastopnika znamke. Kot so nas opozorili pri podjetju Renault-Nissan Slovenija so se namreč za ukinitev Megane-a odločili zgolj na britanskem trgu (že prej pa tudi na nekaterih drugih trgih), kjer je njegova prodaja v zadnjem obdobju praktično zanemarljiva, tudi v primerjavi s konkurenco.

Preberite še: Nenapovedano odhaja v (prisilni) pokoj še en Oplov model

Pri nas tako Megane še naprej ostaja v ponudbi, tako v kombi, kot v kombilimuzinski izvedbi, njegovega umika pa zaenkrat še ni na vidiku. Še več, Megane četrte generacije naj bi v ponudbi ostal do konca svoje življenjske dobe, kar naj bi bilo nekje do leta 2024. Hkrati tudi ni izključen prihod naslednika s termičnim motorjem, res pa je, da pri Renaultu na tem področju še niso razkrili načrtov. Zgodi se lahko torej še marsikaj.