Renault poskrbel za dan grmenja na dirkališču Gaj

14. 10. 2018 | Jure Šujica
Deli

Dan je potekal v znamenju zasebnih športnih avtomobilov, dirkanja in popestritve v obliki Megana Trophyja V6.

Petek 13. (dan v mesecu) je po ljudskem prepričanju dan, ko se dogajajo slabe stvari. No, če je 13. sobota, pa je to dan veselja. Vsaj včeraj je bil za lastnike in ljubitelje Renaultovih vozil družine R.S. Renault Slovenija je namreč skupaj s hrvaško podružnico na dirkališču Gaj pri Cerkljah pripravil atraktiven dogodek, poimenovan Renault Track day.

Kot že ime dogodka in prizorišče dogajanja dajeta slutiti, se je vse skupaj vrtelo okoli dirkanja, dogodek pa je z otvoritvenimi petimi krogi po dirkališču popestril Renault Megane V6 Trophy. Gre za dirkalnik s sredinsko nameščenim motorjem, ki ga je Renault razvil na (oblikovni) osnovi prejšnje generacije Megana, omenjeni dirkalnik – gre za zadnjega izmed le 59 tovarniško izdelanih avtomobilov z močjo 400 'konjev' oziroma 294 kilovatov – pa je v Slovenijo prišel leta 2016.

Pestro dogajanje je nato potekalo ves dan. Povabljeni gosti so imeli tako priložnost preizkusiti novega Megana R.S., vrhunec dogajanja pa je bila dirka vipovcev z dirkalniki Renault Twingo Cup, na kateri je slavil Luka Gregorčič, sicer član ekipe Pesakrompir, ki je prejšnjo sezono nastopala v pokalu Twingo. Dogajanje je sicer popestrila množica zasebnih športnikov znamke Renault z obeh strani meje, tako cestnih kot tudi pravih dirkalnih avtomobilov, ki so za dogajanje skrbeli še do poznega popoldneva.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja