Revoz ponovno zagnal proizvodnjo

Novomeška tovarna bo ena od prvih dveh v Renaultovi verigi, ki se je odločila za takšen ukrep.

Revoz ponovno zagnal proizvodnjo (foto: Saša Prelesnik) Saša Prelesnik
28. 4. 2020

Pozitivne novice prihajajo iz novomeške tovarne vozil Revoz. Po približno mesecu dni premora so danes znova stekli proizvodni traki edine slovenske avtomobilske tovarne, res pa je, da bo delo vsaj na začetku potekalo v precej omejenem obsegu. Tako bo na začetku vzpostavljeno zgolj enoizmensko delo, v tem času pa bodo v podjetju lahko preverili tudi delovanje in učinkovitost preventivnih ukrepov, ki so jih uvedli za večjo varnost delavcev.

Zgolj enoizmensko delo pomeni tudi večje prilagajanje delavcev, kdaj bodo delavci prišli na delo, pa bodo, kot sporočajo v podjetju, izvedeli neposredno od njihovih vodij. Delavci bodo sicer na delo do nadaljnjega prihajali z lastnim prevozom, saj avtobusni prevoz zaenkrat še ne bo vzpostavljen.

Novomeška tovarna je sicer prva v verigi Renaultovih avtomobilskih tovarn, ki po izbruhu koronavirusa znova zaganja proizvodnjo oziroma si to 'vlogo' deli s francosko tovarno v mestu Flins, kjer naj bi danes znova zagnali proizvodnjo Renaultovega Zoeja in pa Nissanove Micre, a se je sindikat delavcev že uprl odločitvi podjetja o ponovnem zagonu in pozval delavce, naj se na delo ne vrnejo vsaj do 11. maja, ko naj bi celotna Francija začela počasi ukinjati karanteno.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri