Rimac C_Two je pripravljen in z novim imenom (video)

31. 5. 2021 | Jure Šujica
Deli
Rimac C_Two je pripravljen in z novim imenom (video) (foto: Rimac)
Rimac

Hrvaški superšportnik bo širši javnosti predstavljen že jutri.

Hrvaški poslovnež Mate Rimac, nas v zadnjem obdobju boj ali manj redno obvešča o razvoju svojega novega električnega superšportnika, ki ga razvija zadnjih nekaj let. Ta nastaja že nekaj let, kar glede na obseg projekta, majhnost podjetja in pa dejstvo, da je Rimac v zadnjem času vse bolj povezan tudi z velikimi imeni avtomobilske industrije, kot so Hyundai in Porsche, niti ni tako presenetljivo. A razvoj je očitno pri koncu.

Tekom vikenda se je namreč na spletu pojavil kratek video posnetek, v katerem Rimac napoveduje predstavitev novinca. Ta bo preko spletnega portala Youtube potekala jutri ob 13. uri popoldan, razkrili pa bodo tudi njegovo ime. Projektno ime C_Two (prvi Rimčev avtomobil je nosil ime Concept_One) bo namreč zamenjalo 'pravo' ime, s čimer bo podjetje držalo obljubo, postavljeno na predstavitvi koncepta.

Drugi avtomobil hrvaške znamke bi sicer svoj debi v serijski proizvodnji doživeti že na avtomobilskem salonu v Ženevi lansko leto, ki pa je bil seveda odpovedan. So pa inženirji očitno dodaten čas, ki jim je bil na voljo namenili nadaljnjemu razvoju podvozja, vzdržljivosti v najzahtevnejših klimatskih pogojih, pa tudi varnosti. Proizvodnja novih avtomobilov je sicer že stekla ob koncu lanskega leta.

Novi avtomobil naj bi sicer po prihodu na trg ponujal 1.408 kilovatov električne moči, poleg tega pa bo razpolagal tudi z 2.300 njutonmetri navora. Rezultat impresivnih številk naj bil pospešek do 100 kilometrov na uro v vsega 1,85 sekunde, najvišja hitrost pa bo znašala 412 kilometrov na uro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja