Rolls-Royceov SUV bo nosil ime Cullinan

13. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Ime je dobil po največjem kadrakoli odkritem diamantu, ki so ga izkopali pred več kot 100 leti v Južni Afriki.

Tri leta minevajo, odkar se je proizvajalec praktično najprestižnejših limuzin na svetu Rolls-Royce odločil, da se bo iz sveta udobnih limuzin in kabrioletov razširil še v svet športnih terencev oziroma SUV-ov. Tako pač narekuje konkurenca, 'skušnjavi' sta pred tem recimo že podlegla Lamborghini in Bentley. A medtem ko sta slednja svoja primerka že predstavila širši javnosti, je Rolls-Royce s svojim novincem še vedno v fazi testiranj.

Novinca torej še lep čas ne bomo videli v serijski različici, vseeno pa iz britanskega podjetja prihajajo informacije o novem imenu, ki ga bo nosil novinec, to je Cullinan. Morda se marsikomu to ime zdi brez pomena, a brez dvoma pristaja omenjenemu avtomobilu. Ime si bo avtomobil namreč delil z največjim kadarkoli izkopanim diamantom, težkim dobrih 621 gramov, ki so ga leta 1905 odkrili v istoimenskem rudniku v Južni Afriki.

Izbiro imena je ob razkritju komentiral tudi generalni direktor podjetja Rolls-Royce, Torsten Müller-Ötvös: »Ime Cullinan se nam je vsem na očeh skrivalo že ves čas, odkar smo pred leti začeli z omenjenim projektom. Brez dvoma je tudi najprimernejše za izdelek, kakršen je novi avtomobil. Cullinan je namreč avtomobil s točno določenim namenom, brezhibno izdelavo, poleg tega pa s svojo prezenco postavlja nove standarde na področju udobja. Tako kot diamant Cullinan, največji kadarkoli izkopan diamant, bo ob prihodu na trg s svojo popolnostjo zasenčil vse druge avtomobile.«

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol