Ko avto dobi 'facelift', še preden pride do proizvodnje. Da, dogaja se v Rusiji

Podjetje Kama je predstavilo posodobljeno obliko električnega avtomobila Atom, katerega serijska proizvodnja je načrtovana za leto 2025.

Razvojniki električnega avtomobila so izboljšali funkcionalni vzorec, ki je bil predstavljen maja 2023. Spremembe so naredili na aerodinamiki, ki vpliva na doseg, upravljanje, onesnaževanje in raven hrupa, pa tudi na ergonomijo, optimizacijo inženirskega načrtovanja in proizvodnih procesov, varnost in certificiranje vozila.

Za izboljšanje aerodinamičnih lastnosti so strokovnjaki spremenili zadnji spojler, ki zdaj ne prispeva le k izboljšanju voznih zmogljivosti, ampak tudi vizualno podaljša linijo streh in tudi vzvratnih ogledal in blatnikov.

Kama

Poln sodobne tehnologije

Poleg tega so dodali aktivno masko, spremenili naklon prednjega dela in profil zadnjega roba pokrova motorja, razvili zadnji difuzor in naredili rahlo optimizacijo D-stebrička. Razvijalci so posegli tudi v obliko žarometov in svetlobnega traku, ki ga sestavljajo svetilne diode, pod njim pa sta radarski modul in kamera za sistem za pomoč voznikom.

Kama

Električni avtomobil Atom bo opremljen z elektromotorjem s 150 kW (204 KM) z dosegom 500 kilometrov z enim polnjenjem. Do 100 kilometrov na uro bo lahko pospešil v 7 sekundah, največja kapaciteta baterije bo 77 kilovatnih ur in proizvajalec trdi, da lahko v osmih minutah polnjenja baterija prejme dovolj energije za 100 kilometrov vožnje.

Kama

Naj bi bil cenovno dostopen

V predprodaji so prejeli kar 36.000 rezervacij, čeprav še niso razkrili natančne cene; ta naj bi bila nastavljena tako, da bo ustrezala množičnemu cenovnemu segmentu. Stroški rezervacije avtomobila so sicer znašali 7 tisoč rubljev, kar je borih 65 evrov.

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel