Ta ruska avtomobilska znamka se vrača! Kdo stoji v ozadju?

V tovarni v Nižnem Novgorodu bodo letno izdelali 100 tisoč avtomobilov znamke Volga, na voljo bodo trije modeli.

Nekoč je bila znamka Volga pomemben del ruske avtomobilske industrije, ki je po razpadu Sovjetske zveze doživljala etžke čase in leta 2010 prenehala s proizvodnjjo. Po začetku invazije na Ukrajino pa so v Rusiji ponovno vzniknile ideje o oživitvi znamke in trenutno potekajo aktivnosti za vnovičen zagon prroizvodnje. Obseg proizvodnje, ki naj bi jo obnovil avtomobilski grozd Nižni Novgorod skupaj s tehnološkim partnerjem, naj bi znašal približno 100 tisoč avtomobilov na leto.

Profimedia

To je agenciji TASS potrdil vodja ministrstva za industrijo in trgovino Ruske federacije Anton Alikhanov in dodal, da nameravajo skrajšati administrativne postopke za pridobitev dovoljenj.  ​Ministrstvo za industrijo in trgovino trenutno s proizvajalcem razpravlja o potrebnih ukrepih državne podpore. Prvi  model, s katerim bodo začeli množično proizvodnjo, bo poslovna limuzina Volga C40. Prav tako je do konca leta načrtovana izdelava še dveh novosti - srednje velikega križanca Volga K30 in večjega Volga K40.

Profimedia

Vsi trije modeli so opremljeni z bencinskim turbo motorjem s 138 kilovat (188 KM), ki deluje v kombinaciji s 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom. Poslovna limuzina Volga C40 je prenovljena različica kitajskega Changan Raetona Plus, medtem ko sta križanca Volga K30 in Volga K40 dvojnika modelov Oshan X5 Plus oziroma Changan Uni-Z. Serijska proizvodnja avtomobilov Volga bo na lokaciji avtomobilskega grozda Nižni Novgorod stekla še letos, leta 2025 pa bo potekala v polnem obsegu.

Preberite še:

 

Novo na Metroplay: "Ni potrebe, da je glavna junakinja vedno popolna, vitka in prekrasna ženska." | Gaja Filač